Akathist in Amersfoort

De Antiocheens Orthodoxe Kerk in Nederland heeft op vrijdag 8 april 20016 de vierde Akathist van het vasten voor Pasen in Amersfoort (Nederland) gevierd, voorgegaan door de Aartsbisschop Isaac Barakat. Aan het eind van de dienst heeft zijne Eminentie Aartsbisschop Barakat de gemeente toegesproken, waarbij hij hen aanmoedigde om door te gaan met het opbouwen van de kerk door veel liefde aan elkaar te geven. De dienst werd afgesloten met de herdenking van wijlen Rose Musi, de moeder van zijne Zaligheid Patriarch Johannes X Yazadji en zijn Eminentie Aartsbisschop Paul Yazadji, de Metropoliet van Aleppo en zuster Mariam. Na de dienst was er een ontmoeting met de gemeentschap waarin gelegenheid was om te discussieren over de omstandigheden van de nieuwe kerk en de problemen waarmee deze wordt geconfronteerd en ideen en voorstellen te bespreken.

أقام صاحب السيادة الميتروبوليت اسحق بركات خدمة المديح الرابع في رعية والدة الإله الارثوذكسية الأنطاكية في مدينة امسفورت في هولندا يوم الجمعة 8 نيسان 2016. تكلم سيادته في نهاية الخدمة مشجعا الرعية الجديدة على الاستمرار في بناء رعيتهم من خلال محبة الواحد للآخر. وفي نهاية الخدمة قام سيادته بخدمة النياحة (تريصاجيون) براحة نفس المرحومة روزة موسي والدة صاحب الغبطة البطريرك يوحنا العاشر والمطران المغيب بولس ميتروبوليت حلب والأخت الراهبة مريم. ومتكلما عن مزايا الأم الراحلة التي أعطت أنطاكية كل ما تملك ولكنها ذاقت الألم، حيث رحلت قبل ان تستقبل ابنها المطران بولس يازجي عائدا إلى كنيسته وابرشيته. تلا الخدمة لقاء مع أبناء الرعية للإطلاع على أوضاعهم ومناقشة اقتراحاتهم.

Abonnieren Sie unseren Newsletter