Liturgie in Amersfoort

The Antiochian Orthodox Church in The Netherlands has celebrated the Divine Liturgy on the second Sunday of the Lent period. His Eminence archbishop Isaac Barakat, Metropolitan of Germany and Central Europe led the service.
After the service his Eminence encouraged the parishioners -and especially the new arrivals- to integrate properly into Dutch society and be seeds to make the real christian soul in this country grow again. His Eminence thanked The Netherlands for all the help that is being given to all people in need.
Present were Mr. Menno van Hulst, party secretary for the Christen Unie (a Dutch christian political party), and Mr. Esam Ebid, candidate MP for the Dutch parliament. Mr. Ebid introduced himself to the parish and gave some information about the party programme of the CU, in particular about refugees and the support for Christians in the Middel-East.

احتفلت رعية والدة الإله في امسفورت بالقداس الإلهي في الأحد الثاني من الصوم حيث ترأسه صاحب السيادة المطران اسحق بركات، ميتروبوليت ألمانيا وأوروبا الوسطى، تكلم سيادته في عظته عن أهمية االاندماج الإيجابي لأبناء الرعية الانطاكية في المجتمع الهولندي والتعبير عن وجودنا الكنسي والمسيحي في هذا المجتمع. وبالمقابل تقديم الشكر والامتنان الشعب والبلد الذي يقدم الكثير من الإمكانيات لاستقبال جميع الناس.
حضر القداس مدعويين من حزب الاتحاد المسيحي بينهم المرشح للانتخابات البرلمانية السيد عصام عبيد حيث تكلم في نهاية القداس عن اهتمامات الحزب في دعم مسيحي الشرق الأوسط.

De Antiocheens Orthodoxe Kerk in Nederland heeft de Goddelijke Liturgie gevierd op de tweede zondag van de vastenperiode. Zijne Eminentie aartsbisschop Isaac Barakat, Metropoliet van Duitsland en Centraal Europa heeft de dienst voorgegaan.
Na de dienst riep zijn Eminentie de leden van de kerk, en vooral de nieuwkomers op om goed in de Nederlandse gemeenschap te integreren en tegelijkertijd goede voorbeelden te zijn om de echte christelijke ziel in dit land weer te laten groeien. Zijn Eminentie heeft Nederland bedankt voor alle hulp die gegeven wordt
aan alle mensen in nood.
Aanwezig waren de heer Menno van Hulst, directeur partijbureau van de ChristenUnie, en de heer Esam Ebid, kandidaat lid voor de Tweede Kamer. De heer Ebid heeft zich aan de gemeenschap voorgesteld en informatie gegeven over het verkiezingsprogramma van de CU, vooral over vluchtelingen en het steunen van christenen van het midden oosten.

 

Abonnieren Sie unseren Newsletter