AOKN Jeugd – Zomer kamp 2017

De Antiocheens Orthodoxe kerk in Nederland heeft van 24 tot 27 juli de zomerkamp georganiseerd voor de jeugd in het koptische klooster van Lievelde. Deze ontmoeting vond plaats met de zegen van onze Aartsbisschop Isaak Barakat, de Metropoliet van Duitsland en Centraal-Europa. De ontmoeting is georganiseerd door de jeugdgroep van De Antiocheens Orthodoxe kerk in Nederland (AOKN Jeugd). Meer dan 75 jongens en meisjes hebben deelgenomen aan deze ontmoeting. De ontmoeting had als motto “mijn kerk” en bestond uit verschillende activiteiten met diverse thema’s en workshop’s zoals: „de kerk: het lichaam van Christus“, kerk en affiliatie, sacramenten van de kerk, christenen en de consumptie, de tijd en spiritualiteit. Diverse gebeden en lezingen uit de bijbel behoorden tot de dagelijkse bezigheden die culmineerde in de Goddelijke Liturgie.

2017 مخيم الشبيبة في هولندا

ببركة راعي الأبرشية المطران اسحق بركات، ميتروبوليت ألمانيا وأوروبا الوسطى، أقامت كنيسة الروم الأرثوذكس في هولندا لقاءً للشبيبة ما بين 24 و 27 تموز 2017 في دير الأقباط في „ليفيلدة“. نظّم هذا اللقاء مجموعة من الشبيبة الأرثوذكسيّة الأنطاكيّة في هولندا وحيث شارك به 75 شاب وشابة. كان عنوان اللقاء “ كنيستي“، تتضمن العديد من الأنشطة، وتمحورت المواضيع وحلقات البحث في اللقاء عن الكنيسة جسد المسيح: الكنيسة والانتماء، الأسرار، المسيحي والاستهلاك، الزمن، حياتنا الروحية. تتضمن أيضاً قراءات إنجيلية يومية وأناشيد، بالإضافة إلى الصلوات اليومية التي تتوجت بالقداس الإلهي.

 

Abonnieren Sie unseren Newsletter